Bestel voordelig en snel de beste koffiebonen, apparatuur en delicatessen.

Blog

  • Home

Koffie is een van de meest geliefde en meest gedronken dranken ter wereld. Het is een stimulerende drank die vertrouwd is voor veel mensen, maar heb je ooit afgevraagd waar deze bepaalde drank vandaan komt en hoe jouw koffiekopje bereikt? De oorsprong van koffie De geschiedenis van koffie gaat terug tot meer dan duizend jaar geleden in Ethiopië. Volgens een legende zag een geitenhoeder genaamd Kaldi dat zijn geiten energiek mark en niet wilden slapen nadat ze de bessen van een bepaalde struik hadden gegeten. Nadat Kaldi ook de bessen had getest, informeerde hij enkele monniken over de bessen. De monnik besloten wat te experimenteren en de bessen te koken om er een energieke drank van te maken, en zo werd de koffie geboren. Van Ethiopië naar Jemen Volgens de geschiedenis namen handelaren vanuit Ethiopië de koffiebonen mee naar Jemen. Het was in Jemen waar de koffie werkelijk populair werd, en het verspreidde zich vervolgens over de hele Arabische wereld. Ondanks pogingen om koffie te smokkelen, heeft Jemen de monopoliepositie in de koffiehandel lange tijd behouden. Tegen de 16e eeuw werden er zaden naar India en Europa geëxporteerd en in de 17e eeuw werden ze naar Salem, Massachusetts gebracht. De populariteit van koffie verspreidde zich over de wereld Tegen de 18e eeuw ontdekten de Europeanen het fenomeen van koffie en de vraag naar koffie versneld en zo ontstaan ​​de eerste koffiehuizen. Het was ook in de 18e eeuw dat de koffie-industrie zich verplaatste naar Zuid-Amerika, waar Brazilië momenteel de grootste producent van koffie ter wereld is gevestigd. De productie van koffie De wereldwijde koffieproductie is sterk gegroeid, waardoor er nu meer dan 50 koffieproducerende landen zijn. Koffiebomen zijn het beste in gebieden rond de evenaar waar het warm en vochtig is. Enkele van de grootste koffieproducerende landen zijn Brazilië, Vietnam, Colombia, Ethiopië en Indonesië. Het oogsten van de koffiebonen Koffiebonen worden geoogst wanneer ze rijp zijn. Dit gebeurt ongeveer ongeveer 9 maanden nadat de koffieboom is geplant. Om een ​​kwaliteitskoffie te krijgen, worden de koffiebessen met de hand geplukt en vervolgens in de zon gedroogd. Sommige landen gebruiken machines om koffie te oogsten, maar dit gaat ten koste van de kwaliteit van de koffie. Het branden van de koffiebonen De koffiebonen worden vervolgens gecontroleerd in verschillende gradaties, afhankelijk van de gewenste smaak. Koffiebranden is een complex proces dat het opwarmen van de bonen tot verschillende temperaturen om de gewenste smaak, aroma en kleur kan verkrijgen. Het maken van koffie En dan is de koffie klaar voor het brouwen in uw koffiemachine. Of je nu van espresso houdt van je koffie liever zwart drinkt van met een scheutje melk, de oorsprong van koffie is een fascinerend verhaal dat je betere begrip geeft over de zwarte vloeistof in je koffiekopje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *