Bestel voordelig en snel de beste koffiebonen, apparatuur en delicatessen.

Blog

  • Home

Koffie is een van de meest geconsumeerde dranken ter wereld. Elke koffiedrinker heeft zijn eigen voorkeur voor de smaak en de sterkte van de koffie. De smaak van koffie wordt niet alleen bepaald door de manier waarop de koffie wordt gezet, maar ook door de kwaliteit van de koffiebonen. De manier waarop de koffiebonen worden geoogst, heeft een grote invloed op het verloren smaakprofiel van de koffie. In de koffie-industrie worden twee methoden gebruikt om koffiebonen te oogsten: handmatig en machinaal. Bij het handmatig oogsten worden de koffiebessen met de hand geplukt. Dit is een lichamelijk en arbeidsintensief proces omdat alleen de rijpe bessen geplukt worden. Het voordeel van handmatig oogsten is dat de kwaliteit van de koffiebonen veel beter is. Omdat alleen de rijpe bessen geplukt worden, zijn de bonen van constante kwaliteit, het smaakprofiel van de koffie is veel beter. Bij het machinaal oogsten worden de koffiebessen gecombineerd met behulp van machines van de bomen geschud. Hierdoor kan er geen onderscheid worden gemaakt tussen de rijpe en onrijpe bessen. De onrijpe bessen hebben een hoger zuurgehalte, wat een bittere smaak veroorzaakt in de verwerkte koffie. Door het machinaal oogsten van de bessen is de kwaliteit van de koffiebonen dan ook minder goed, waardoor het smaakprofiel van de koffie minder goed is. Naast de methode van oogsten, heeft ook het moment van oogsten invloed op de smaak van de koffie. Het moment van oogsten is namelijk de rijpheid van de koffiebessen. Over het algemeen geldt dat hoe rijper de bessen zijn, hoe beter de koffiesmaak is. Bij het oogsten van de bessen moet er dus goed worden gelet op het moment waarop de bessen rijp zijn. Het is dus duidelijk dat de manier waarop de koffiebonen worden geoogst, een grote invloed heeft op het smaakprofiel van de koffie. Handmatig oogsten zorgt voor betere koffiebonen en dus een betere koffiesmaak. Daarnaast moet er bij de oogsten goed gelet worden op het moment waarop de bessen rijp zijn. Hoe rijper de bessen zijn, hoe beter de smaak van de koffie zal zijn. Een goede koffieboer zal dan ook altijd op zoek zijn naar de beste manier om zijn koffiebonen te oogsten en zal er alles aan doen om de kwaliteit van zijn bonen te minimaliseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *