Bestel voordelig en snel de beste koffiebonen, apparatuur en delicatessen.

Blog

  • Home

Het gebruik van moderne technologieën bij de oogsten van koffiebonen heeft de productiviteit van de koffie-industrie beoordeeld en de effectiviteit van het arbeidsproces verbeterd. Traditioneel werd het plukken van koffiebessen gedaan door arbeiders die in het veld werkten en met de hand de goed gerijpte bessen uit de bomen selecteerden. Dit was een zeer arbeidsintensieve taak die regelmatig leidde tot een langzamere oogst en vermoeidheid van de werknemers. Bovendien kunnen de bessen van de boom worden beschadigd door de constante aanwezigheid van de plukkers die onbedoeld worden veroorzaakt. Om deze redenen wordt er tegenwoordig steeds meer gebruik gemaakt van half-oude koffieoogstmachines. Deze machines worden vaak gebruikt voor de oogst van koffiebonen in grote commerciële plantages. Een van de meest gebruikte technologieën die vandaag de dag worden gebruikt voor het oogsten van koffie is de zogenaamde “strippicking” -methode. Dit gaat over een apparaat dat tegen de stam van de boom wordt geplaatst, terwijl er een trilling ontstaat die de bessen van de boom laat vallen. De bessen vallen op een net dat onderaan de stam is geplaatst, waarna ze vervolgens worden opgepakt en gescheiden van de ongerijpte en vuile bessen. Een andere technologie die in opkomst is, is de zichzelf voortbewegende oogstmachine die gebruik maakt van licht- of drukgevoelige sensoren om te bepalen welke bessen rijp zijn en klaar voor selectie. Vervolgens worden de bessen door knijpmechanismen van de boom verwijderd, voordat ze via een transportband naar het sorteerproces worden gebracht. Ondanks het toekomstige gebruik van deze technologieën zijn er ook kritieken op deze methoden van koffie-oogst. Mensenrechtenactivisten hebben bijvoorbeeld terechte zorgen geuit over de omstandigheden van de arbeiders die deze machines bedienen. Hierdoor krijgen de vaak hoge kosten van deze machines veel werknemers in de plukperiode slechts een beperkte werkgelegenheid. Dit leidt weer tot grotere zekerheid over de inkomsten onder de afhankelijke zijn van de koffieproductie. Over het algemeen is het duidelijke voordeel van de ontwikkelde technologieën voor de oogsten van koffie het hogere niveau van betrouwbaarheid en productiviteit die ze de industrie bieden. Er moeten echter wel vele overwegingen worden gemaakt over hoe deze machines kunnen zorgen voor betere arbeidsomstandigheden en duurzame inkomens voor de producenten en de arbeiders, in plaats van alleen maar voordelen voor de consument.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *