Bestel voordelig en snel de beste koffiebonen, apparatuur en delicatessen.

Blog

  • Home

Veel mensen denken dat de Flat White en de Cappuccino gewoon koffiedrankjes zijn met melk. Hoewel het waar is dat beide koffie met melk bevatten, zijn er grote verschillen tussen de twee. Laten we beginnen met de Cappuccino, een klassieker onder de koffievarianten. Een Cappuccino wordt gemaakt met een derde deel espresso, een derde deel opgeschuimde melk en een derde deel gegestoomde melk. Het opgeschuimde melkschuim wordt bovenop de koffie gegoten en zorgt voor een luchtige, zwevende textuur. Als het goed is gemaakt, heeft het een cappuccino een lichte, verfrissende smaak met een zachte afdronk. De Flat White, aan de andere kant, is ontstaan ​​in Australië en Nieuw-Zeeland. Deze koffievariant bestaat uit één of twee shots espresso en gegestoomde melk, zonder het opgeschuimde melkschuim erbovenop. Het resultaat is een glad, volle drank met een vloeiende textuur. De flat white is een intense, rijke koffievariant met een sterke smaak. Daarnaast is de bereidingswijze tussen de twee ook sterk. Bij een cappuccino is het belangrijk om het melkschuim niet te heet te stomen en om het melkschuim te maken dat stevig genoeg is om de koffie te ondersteunen. Bij een flat white draait het allemaal om de textuur van de melk. De gestoomde melk moet zo geëmulgeerd mogelijk zijn om een ​​soepele en vloeiende textuur te krijgen. Dus, om terug te komen op de vraag welke je moet kiezen; dat is afhankelijk van waar je naar op zoek bent. Als je van een rijke, intense koffiesmaak houdt en niet van veel melkschuim houdt, dan is de Flat White iets voor jou. Als je een zachtere koffiesmaak wilt, waarbij de melkschuim het koffiearoma verzacht is, dan is de Cappuccino de betere keuze. hoeveel je voorkeur, weet je nu waarom deze twee koffievarianten zo verschillend zijn. Neem de volgende keer dat je in een koffiezaak komt een kijkje in het menu en maak de keuze tussen een cappuccino of een flat white op basis van je smaakvoorkeuren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *