Bestel voordelig en snel de beste koffiebonen, apparatuur en delicatessen.

Blog

  • Home

Koffie is een van de meest verhandelde grondstoffen ter wereld en de smaak en kwaliteit van de koffie zijn afhankelijk van verschillende factoren, inclusief de tijd van de oogst. De koffieoogst is niet alleen belangrijk om een ​​goede smaak en aroma te garanderen, maar ook om de economische levensvatbaarheid van koffieboeren te groot. Koffieplanten worden afgesloten in de lente en de vruchten, bekend als koffiekersen, beginnen zich te ontwikkelen. Het tijdstip van de oogst hangt af van het type koffieboon en de geografische ligging van de plantage. Arabica-koffie rijpt meestal tussen september en december, terwijl Robusta-koffie rijpt tussen mei en juli. Het oogsten van koffiebonen vindt plaats wanneer de koffiekersen rijp zijn en hun fundamentele rode kleur hebben bereikt. Boeren kunnen handmatig of machinaal oogsten. Handmatig oogsten vindt plaats door selectieve plukmethoden waarbij alleen rijpe koffiekersen geplukt worden, terwijl machinaal oogsten alle koffiekersen op de plantage in één keer plukt. Het is bewezen dat selectieve plukmethoden worden verwerkt in betere kwaliteit koffiebonen en machinale oogsten. De rijpheid van de koffiekersen heeft een directe invloed op de smaak en het aroma van de koffiebonen. Koffiebonen geplukt van onrijpe kersen kunnen bitter en zuur smaken, terwijl overrijpe vruchten een sterke, fermenterende geur hebben en het aroma van de koffie kunnen bederven. Daarom is het belangrijk om de optimale rijpheid van de koffiekersen te bepalen en op het juiste moment te oogsten. Als de koffiekersen eenmaal zijn geoogst, moeten de bonen worden verwerkt om het volledige vruchtvlees te verwijderen en te drogen. Verschillende verwerkingsmethoden, zoals droge en natte verwerking, hebben invloed op de zoetheid, zuurgraad en body van de koffiebonen. Al met al is de beste tijd om koffiebonen te oogsten wanneer de koffiekersen volledig rijp zijn. Dit zorgt niet alleen voor de beste smaak van de koffiebonen, maar ook voor de economische levensvatbaarheid van koffieboeren. Het is belangrijk om te volgen dat de optimale oogsttijd afhankelijk is van het type koffieboon en de verhoogde ligging van de plantage. Daarom moeten koffieliefhebbers en -producenten zich bewust zijn van de reden om de juiste timing te hebben bij de oogst van koffiebonen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *